Sunday, March 24, 2013

'Ponas Pipas'

Pagaliau! Pagaliau perskaičiau pirmą knygą šiais metais. Ir tikrai galiu pasakyti, kad ne prastą kąsnelį pasirinkau pradžiai. Tikiuosi ir kitos šiais metais perskaitytos knygos nebus prastesnės nei ši.


Taigi 'Ponas Pipas' - tai knyga, kuri verta 4/5 ar net 5/5 įvertinimo. Pradėjus skaityti ją, mąsčiau, kad ji tik ir bus parašyta apie mokytoją, kuris vaikams skaito apie 'Didžiuosius lūkesčius', kad joje tebus du persipynę pasakojimai (Matildos gyvenimas + 'Didieji lūkesčiai') ir viskas. Tačiau klydau, nes pats knygos perpasakojimas baigėsi dar net neįpusėjus knygos. O tada prasidėjo dar įdomesnė dalis, kurioje buvo pasakojama apie įvykius saloje, kurie dar labiau įtraukė skaityti ir sužinoti kas bus toliau. Tik keista, kad kai kuriems sukrečiantiems įvykiams rašytojas skyrė tiek mažai dėmesio (Pono Votso ir Matildos mamos mirtis/nužudymai). Patiko knygos pabaiga, kurioje Matilda susitinka su buvusia Pono Votso žmona ir išsiaiškina tam tikras detales apie savo mokytojo gyvenimą.

Rekomenduoju šią knygą perskaityti visiems, kuriems patinka gera literatūra ir pasakojimai persipynę su istoriniais faktais ir įvykiais.

Anotacija ir apie autorių:

Apie:
Lloyd Jones
'Ponas Pipas'
(MISTER PIP)
Iš anglų kalbos vertė Agnė Šeibokaitė
'Metodika'
2012 m.
208 p.
(Knyga iš bibliotekos)


No comments:

Post a Comment