Sunday, March 2, 2014

Du mėnesiai - dvi knygos

Sveiki,

Po manau šiokios tokios pertraukėlės vėl pristatu jau perskaitytas knygas. Pirmoji tai "Tylos minutė" parašyta Siegfried Lenz. Tylos minutė

Per daug gal ir nesudomino ir dar nepatiko visur kišamas paauglių rūkymas. Na gal Vokietijoj tai labiau priimta arba tiesiog autorius sukūrė tokią atmosferą, kur realiai cigaretė kartais nurodo ir žmogaus tuometines emocijas. Bet kad ir kaip ten bebūtų maža knygutė troleibuso skaitymui.



Kitą knygą pasiskolinau iš draugės kai pas ją apsilankiusi nužiūrėjau knygų lentyną. Tai lietuvės ekonomistės Julijos Varanauskienės (pasak mano brolio labai gerų minčių turinčios ekonomistės) knyga "Pinigų medis". 


Et pinigų energija. Patiki kažkuom kol nesukyla įtarimas apie aferas. Šiaip manau tikrai verta dėmesio knyga žmoėms, kurie neskaičiuoja kiek išleidžia ir visada galvoja kur dingo pinigai. Nors kaip autorė ir sakė tik tokiomis situacijomis žmogus galiausiai ir susimąsto apie juos. Arba kai turi daugiau nei išleidi, bet nori juos pakinkyti kitą pinigą kalti. Manau jau bandysiu ir aš susidaryti savo finansų "grafiką". Pirmoj vietoj raukti eBay! Jis ir parodė, jog mažos smulkmenos tiesiog kartais daugiau kainuoja nei išsvajotas vienas daiktas. 

Kas toliau ? :) Šiaip nedalyvauju jokiose 12/14 iššūkiuose, bet jau per du mėnesius įveikiau dvi knygas. Nors ketinau jas skaityti tik troleibusiuose, bet su Pinigų medžiu nesusivaldžiau :) Per trumpai važiuoju tais autobusias, o kartais tiesiog nėra kur prisėsti.

No comments:

Post a Comment